DOPRAVA ZDARMA v rámci České republiky a Slovenska při objednávce nad 3000 Kč (125 €) s DPH.

Přichází nová éra řemesel: Přidej se k novodobým řemeslníkům i ty!

Novodobá řemesla hýbou moderním světem a ty toho můžeš být součástí! Tyto řemeslné techniky přinášejí nový rozměr do tradičního způsobu tvorby výrobků a jak o nich přemýšlíme. Nastává doba, kdy se více zaměřujeme na technologie, individualitu, unikátnost a kreativitu. 

Přesto, že výraz “novodobé řemeslo” používáme asi tak často, jako tiskneme na našich tiskárnách, pojďme si pro jistotu připomenout, co tímhle zvláštně znějícím slovním spojením vlastně myslíme. Stejně tak, jako u tradičního řemesla, je zapotřebí určitá manuální zručnost a know-how. Čím se však novodobá řemesla liší od těch tradičních spočívá v technologickém a digitálním pokroku jednoduše řečeno jedná se o práci realizovanou pomocí nových technologií. Pod křídla novodobých řemesel tak můžeme schovat například různé druhy 3D tisku, 3D skenování, gravírování apod. 


„Novodobé řemeslo je kombinací umění, designu a řemesla, a to jak toho novodobého, tak i tradičního.”

Dušan Richvalský 
zakladatel RICHVALSKY MANUFACTURING

Novodobá řemesla rok od roku rostou na popularitě, což lze přišít rostoucímu zájmu o originální produkty podle vlastních představ a udržitelný životní styl. A díky moderním technologiím, jako jsou 3D tiskárny SLS, FDM, MSLA, laserové gravírky a 3D skenery, jsou tyto dovednosti dostupné i pro nás běžné smrtelníky. Novodobá řemesla také otevírají dveře k novým podnikatelským příležitostem. Lidé si mohou vytvářet své vlastní unikátní produkty jen tak pro radost nebo je prodávat a stát se tak nezávislými živnostníky. 


Staň se i ty novodobým řemeslníkem a přidej se ke komunitě tvořící fascinující budoucnost!

Je důležité si uvědomit, že novodobá řemesla vyžadují nejen tvůrčí schopnost, preciznost a kreativitu, ale i technologickou zdatnost. Zní to tak trochu jako hodně práce, ale každé řemeslo, ať už to tradiční nebo novodobé, vyžaduje určitou odbornost, která se dá ale samozřejmě naučit.

Začít s novodobým řemeslem je možné v každém věku, a my se snažíme tuto myšlenku dále posouvat všem tvořivým lidem, kteří mají vnitřní nutkání vyrábět něco vlastního. V předešlém roce jsme pořádali řadu workshopů a lekcí zaměřených na 3D tisk, 3D modelování, skenování, gravírování a postprocessing a to v Česku i na Slovensku. V roce 2024 nás čeká pořádná nálož zajímavých akcí a setkání. Kromě plánovaných workshopů v Bardějově na Slovensku, jednou z pravidelných letošních akcí je Akademie novodobých řemesel, kde se každý měsíc setkávají tvůrci všech věkových kategorií. Na programu jsou témata jako je 3D tisk, modelování, laserové gravírování, 3D skenování a další. Lekce jsou zaměřené hlavně prakticky a konají se v Městské knihovně Hodonín. Akademie je místem, kde jsou dveře otevřené všem, kteří se chtějí něčemu přiučit a posunout své znalosti o level výš. Pokud nechceš přijít o další plánované akce, workshopy a lekce, sleduj RICHVALSKY na sociálních sítích, kde se o všem dozvíš včas.





Pokud se chceš už teď spojit a networkovat s dalšími nadšenci do 3D tisku a dalších činností jako je 3D modelování a skenování, laserové gravírování, postprocessing a celkově novodobému tvoření, přidej se do facebookové skupiny Novodobí řemeslníci. Tato skupina je určena jak úplným nováčkům, pokročilým, tak profesionálům ve svém řemeslu. Cílem je budovat online platformu pro všechny novodobé řemeslníky, kteří se na tomto místě budou moct navzájem inspirovat, podporovat, pomáhat a vzdělávat. Pokud je to něco, co tě zaujalo, neváhej se do skupiny přidat. :)

Novodobá řemesla ovlivňují moderní svět v mnoha směrech a představují významnou sílu, která pomáhá vytvářet udržitelný a kreativní svět plný možností. Tato řemesla se stávají stále více dostupnějšími díky rozvoji technologií, jako je 3D tisk, automatizace, umělá inteligence a robotizace. Tyto technologie umožňují řemeslníkům vytvářet vysoce kvalitní produkty bez nutnosti dlouhých hodin ruční práce. To také umožňuje řemeslníkům rychle a efektivně reagovat na potřeby zákazníků a trhu. Jejich popularita se zvyšuje i díky rostoucímu zájmu o udržitelnost a s ní spojené metody. Mnoho řemeslníků se zaměřuje na využití recyklovaných a udržitelných materiálů, což přispívá k ochraně životního prostředí a snižování uhlíkové stopy. 

Je důležité, abychom novodobá řemesla podporovali a umožnili jim rozvíjet se, aby mohla nadále ovlivňovat moderní svět k lepšímu. Přidej se k movementu novodobých řemeslníků i ty a začni tvořit svou vlastní realitu!