DOPRAVA ZDARMA v rámci České republiky a Slovenska při objednávce nad 3000 Kč (125 €) s DPH.

Jak správně používat 3D tištěné vykrajovátka?

3D tisk umí vykrajovátka všech tvarů možných i nemožných. Od dinosaurů, přes všemožná zvířata až ke složitým moravským krajovým motivům. Umíme všecko, na přání i na míru, stačí se ozvat. Vykrajovátka tiskneme často a tak nás napadlo, že by se mohlo šiknout pár tipů, jak s nimi pracovat, aby byl výsledek takový, jaký očekáváš. Deformované sušenky jsou bezpochyby originální, ale ne vždy je tento jev žádoucí. Obzvlášť, když si necháš vyrobit vykrajovátko na míru. Tak jdeme na to. 


Z čeho je vykrajovátko vyrobeno  

Naše vykrajovátka rostou na moravské 3D farmě z certifikovaného materiálu PLA, který samosebou smí přijít do styku s potravinami. PLAčko má přírodní základ (kukuřičný škrob), a tak vykrajovátka nemají rády vysoké teploty a příliš chemie. V praxi to znamená, že nesmí do myčky. Náš tip: Nechat chvíli odmočit a opláchnout ve vlažné vodě. Pokud i tak zbydou malé kousky těsta ve špatně dostupných místech, je na řadě kartáček s delšími štětinkami. 

Ideální recept: Máslové sušenky 

Máslové sušenky patří mezi oblíbené dobroty jen tak k mlsání, které provoní domov na celý den. Naše sušenky jsou křehké, sladce voní a rozplývají se na jazyku. Jakmile jednou ochutnáš, nebudeš chtít jiné. Pečení s originálním vykrajovátkem je slast na jazyku i na talíři.


Je libo recept? 


350 g polohrubé mouky 

150 g cukru moučka 

130 g změklého másla 

2 kusy vajíčka  

1 vanilkový cukr 

Není nutné: 10 g kakaa (či kokosu, dle chuti)

Všechny přísady spolu dobře uhněteme v těsto a dáme jej do ledničky alespoň na 2 hodiny. Potom z těsta pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary a netvary dle libosti. Aby se k nim těsto nelepilo, pokaždé je prvně obtiskni do mouky. Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem. Mezi sušenkami necháme větší mezery (na velký plech zhruba 3 x 4 sušenky). Pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 12 - 15 minut, dokud nejsou okraje krásně zlatavé.


Námi osvědčené RICHMAN recepty jsou ke stažení
TU. Strávníci budou omdlévat slastí pro oči i pupek.


Tipy a triky, jak si ušetřit nervy a usnadnit práci

Ať už si vybereš jakýkov RICHMAN recept nebo se inspiruješ u strýčka Google, tyhle tipy je dobré mít při pečení na paměti: 

  • Hotové těsto uložit na 2 až 3 hodiny v ledničce. 
  • Poté ho nechat 20 až 30 minut odpočinout venku a až pak začít válet.
  • Těsto rovnoměrně rozválet na tloušťku 4 mm.
  • Před každým vytlačením namočit vykrajovátko do mouky, lépe pak krájí.
  • Při složitém tvaru jemně vyťukávat těsto z vykrajovátka oťukáváním o pracovní desku.  

 
Kdyby se hodil i videonávod, TADY je. 


RICHMAN vykrajovátka 

Hledáš něco, co oživí tvé talíře a na co budou návštěvy valit oči? Zkus naše vzory vykrajovátek: 


Smajlíci
- Emotikon, smajlík, ksichtík. Denně na nás koukají ze všech stran. Zajímavé, že se nikdy nevykoukají. A taky se nikdy neokoukají. Tak co kdyby na tebe koukali i z talíře?



Zvířecí geometrické tvary Polly
- Vdechněte svému kuchařskému umění originální směr. Geometrický zvířecí kukuč z talíře překvapí nejednoho strávníka. Uvidíš.



Moravský vzor
- Láska prochází žaludkem i našimi produkty. A tak vznikl nápad na tahleta “moravská” vykrajovátka. Jistě se zalíbí všem milovníkům moravských luk a polí. V kuchyni se budou vyjímat a na talíři jakbysmet!


Vzory Novodobý řemeslník
- Originalita v kuchyni je základ instagramového světa dnešních dnů. Mezi vykrajovátky Novodobý řemeslník najdeš tvary všech tvarů inspirované 3D tiskem, protože i kuchařské umění je řemeslo.  



Vybráno? Tak hodně štěstí a nechť vykrajovátka slouží dlouhá léta!