DOPRAVA ZDARMA v rámci České republiky a Slovenska při objednávce nad 3000 Kč (125 €) s DPH.

Hvězda mezi filamenty: svítící PLA GlowJet

Hvězda mezi filamenty: svítící PLA GlowJet

Pamatuješ svítící hvězdy v pokojíku nad postelí? Někteří je měli, jiní záviděli. A teď si je můžeš jednoduše vytisknout na 3D tiskárně, a nejen je! Rozzářit můžeš doma cokoliv, 3D tisk je totiž nekonečná studnice nápadů, stačí nechat fantazii pracovat. Nebo se prostě zeptat doma. Děti, ty mají nápadů habakuk a určitě by se jim do pokojíčku hodila spousta svítících věciček. Ať už tajemný duch, obří postava Hulka, dinosaurus nebo ony hvězdičky nad postel. Mimochodem, originální 3D model hvězdné oblohy najdeš i u nás - koukni.


Svítící filament PLA GLOWJet je filamentem měsíce září. S kódem FILAMENTMESICE ho koupíš se slevou 7 %. Není zač


Osvědčený (i námi, vřele doporučujeme) český výrobce Filament PM, jehož filamentí klenoty najdete i na našem e-shopu, vyrábí kromě materiálů jako je PLA, PETG, ABS, ASA, FLEX nebo INDUSTRIAL, i materiál, který je na bázi PLA a obsahuje fosforeskující pigmenty, díky kterým po nasvícení na Slunci nebo jakýmkoliv UV světlem vydrží svítit až několik hodin. Jeho tiskové vlastnosti jsou stejné jako u klasického PLA, takže ti nic nebrání to vyzkoušet. Teda, pokud máš 3D tiskárnu.  

Materiál PLA je ideální matroš při prvním seznamování s 3D tiskem a tiskárnou. Nezlobí, není náročný na podmínky a ve většině případů vyjde tisk na jedničku. Hodí se i na tisk velkých objektů. Malé mínus je, že výtisky z PLA nejsou vhodné pro venkovní použití, takže třeba na ptačí krmítko to chce vybrat jiný materiál. 

Materiál PLA (kyselina polymléčná) je vyrobená z kukuřičného škrobu. Jako přírodní materiál je tedy v ideálních podmínkách biologicky odbouratelný.

 

Co víc k PLA? 

TISKOVÉ NASTAVENÍ

Tryska: 200 - 220°C

Vyhř. podložka: 60 °C

U barev s flitry doporučujeme trysku 0,5 mm a větší.

 

VÝHODY:

✔ snadný tisk

✔ tiskne drobné detaily

✔ vhodné na tisk velkých modelů

✔ tvrdost a houževnatost

✔ nedeformuje se (malé smrštění při chladnutí)

 

NEVÝHODY:

✖ křehkost

✖ nízká teplotní odolnost

✖ obtížnější post-processing


Tak co, jdeš do toho? Svítící filament PLA GlowJet pořídíš TADY a je celé září se slevou 7 %. A to se vyplatí :)