DOPRAVA ZDARMA v rámci České republiky a Slovenska při objednávce nad 3000 Kč (125 €) s DPH.

Nadšenci do 3D tisku – spojte se!

Nadšenci do 3D tisku – spojte se! Na Hodonínsku vzniká komunita novodobých 3D řemeslníků

Známe dobu kamennou, železnou i průmyslovou revoluci, a naše doba bude jednou v encyklopediích zapsána jako doba 3D tisku. Novodobé řemeslo je zvláštní pojem, který ovšem pro 3D tisk sedí jako stvořený. Jeho obliba v posledních letech neuvěřitelně roste, komunita 3D tiskařů se začala rozvíjet i na Hodonínsku. První setkání bylo 5. února a další budou každou první sobotu v měsíci. Zváni jsou všichni nadšenci a zvědavci kolem 3D tisku, ať už jste laik nebo zkušený tiskař.

Pravidelná setkávání 3D nadšenců

3D tisk je koníček jako každý jiný, je technický, tvůrčí, zajímavý a nabízí neskutečné množství možností, jak objevovat a zkoušet nové věci. V dnešních dnech stále není až tak běžný, proto jsme si řekli: pojďme se potkávat a předávat si zkušenosti osobně! A tak se taky děje. Každá první sobota v měsíci je u nás v Hodoníně ve znamení sdílení zkušeností jak profi tiskařů, tak úplných začátečníků. Nemusíte se bát jen tak přijít zvědavě nakouknout. Na Plucárně je vítán opravdu každý.   

Setkávání je spojeno s workshopem Úvod do 3D tisku. Za jedno sobotní dopoledne se můžete dozvědět vše o historii 3D tisku, možnostech 3D tisku a 3D tiskáren, o typech materiálů i jejich využití. Na vlastní kůži si zkusíte něco vymodelovat ve specializovaném programu, nastavit tiskárnu a sledovat tisk vlastního výtvoru, který si pak samozřejmě odnesete domů. Pokud uvažujete nad koupí 3D tiskárny, tohle je ideální možnost, jak si práci s ní vyzkoušet. Více se o workshopu Úvod do 3D tisku dočtete tady. Navíc se setkáte s lidmi na stejné vlně”, se kterými se můžete podělit o vlastní zkušenosti, načerpat inspiraci a nasbírat cenné kontakty, třeba i pracovní.  

 

Celkem se v Hodoníně potkalo už více než 50 nadšenců, starší ročníky a děti nejsou výjimkou. Naopak, vítáni jsou všichni od úplných začátečníků až po profi tiskaře a firmy. 

Není to jen o 3D tisku 

Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc.” zpívá Jan Werich v jedné ze svých známých písniček. A dalo by se říct, že tohle je i nosná myšlenka setkávání řemeslníků a kreativců. Šikovné ruce a šikovné hlavičky z jednoho regionu o sobě často neví, a přitom by si mohli vzájemně pomáhat. „Naším cílem je budovat komunitu stejně smýšlejících kreativních lidí a řemeslníků. V dnešní době všichni hledají inspiraci nebo pomoc na internetu a neví, že třeba hned soused od vedle je profík, kterého zrovna potřebují.” říká náš šéf a autor myšlenky Dušan, který pravidelná setkávání organizuje a řídí.

Novodobé řemeslo, jak s oblibou 3D tisk nazýváme, nemusí znamenat pouze tiskařský um. Řemesel je celá hromada a témat se dá vybírat spousta, i z jiných odvětví. V budoucnu je v plánu setkávat se nad různými tématy a koníčky, jako třeba fotografování nebo programování. Cílem je, aby se potkávali lidé stejných hobby, mohli sdílet své zkušenosti, předávat si rady a posouvat se dál. A tím posouvat dál i celý náš milovaný region. V plánu jsou i kroužky pro děti a pravidelné veletrhy novodobých řemesel. 

Chcete rozvíjet své nápady a poznat podobně smýšlející lidi ze svého okolí? Připojte se na Facebooku do skupiny Novodobí řemeslníci - Hodonín, kde se můžete aktivně ptát a zjišťovat novinky. Nebo se ozvěte na e-mail idea@richvalsky.cz.